Ahlainen 19.-22.5.2011

Muikun vuotuisen kevätreissun suunnittelu alkoi jo hyvissä ajoin. Mökki varattiin jälleen kerran Hekalta (www.hekary.fi), jotta haluttu ja hyväksi havaittu viikonloppu saatiin varmuudella käyttöön. Viime vuoden reissun kalansaaliit houkuttelivatkin kohtapuoliin reissun varatuksi ja innokkaita lähtijöitä oli kaikenkaikkiaan 9 henkilöä.

Payman – Pooya – Antti L – Antti J – Antti M – Markus – Robert
(Mikko kuvaa)

Tapani

19.5.2011 – Torstai on toivoa täynnä
Reissu alkoi tavallaan jo torstaina, koska Tapani ja Markus päättivät malttamattomina lähteä tunnustelemaan kalojen ottipaikkoja ja syöntiä sekä laittamaan veneet muille valmiiksi iskuun. Mitäpä muutakaan tekemistä töissä käyvällä ja opiskelijalla olisi? Torstai alko melko vaatimattomasti, sillä venefiksauksien jälkeen aikaa jäi vain 3,5 tunnin uistelusessiolle, joka antoi n. 20 kpl haukea ja muutaman kuhan. Myös reissun isoin kala saatiin torstaina – hauki 6,7kg ja vieläpä Markuksen omatekoisella vaapulla, joita hän oli talven aikana hartaasti askarrellut. Taas ei voinut kiittää muita kuin itseään…

Reissun isoin – 6,7kg hauki.

NAM – Markuksen potkurivirrassa uitettu vaappu maittoi

20.5.2011 – Perjantai ja perussetti
Perjantaina Tapani ja Markus ehtivät heittää taas aamusetit ennen muiden tuloa. Kalaa tuli ihan normaalisti, isoin hauki jälleen yli 6kg ja joitain kuhia ja ahvenia taas kylkiäisiksi, joten lounaaksi saatiinkin kuhafilettä.

Payman ja Pooya olivat seuraavat mökillä, n. puolenpäivän aikoihin ja suuntasivatkin heti vesille kalaa pyytämään. Seuraavana saapuivat Antti M ja Antti J, jotka vesille päästyään näyttivätkin heti muille mallia kuhan uistelussa – 3,4kg heti lähimmiltä pelipaikoilta. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Ahlaisiin saapuivat Mikko, Antti L ja Robert.

Antti J ja Antti M – kuha 3,4kg

Turpa.. tai säyne 1,1kg – Omatekoisella vaapulla

 

Perjantaina kalaa tuli kaikille ihan mukavasti. Pooya ja Payman saivat pakastimeen täydennystä ja päästivät jopa muutamia kaloja takaisin kasvamaan. Kuha söi parhaiten perjantaina, mittakaloja kaikki selkeästi – lauantaille ja sunnuntaille jäi vain muutamia osumia. Illan huikein tapaus sattui kun varovaisesti arvioiden yli 10kg hauki maistoi Antti L:n omatekemää viehettä, rikkoen samalla vavan, uistimen ja taisi kelakin saada osumaa. Kaiken lisäksi hauki ei mahtunut haaviin ja pääsi vielä Mikon miehekkäästä kourasta karkuun… Isot pääsee aina karkuun ja sekös harmitti – varsinkin jos kyseessä olisi ollut Muikun kauan odotettu uusi haukiennätys. Antti J sensijaa paranteli omaa haukiennätystään – kahdesti, ja vieläpä heittämällä.

Mikko ja 1,5kg kuha

Payman and Pooya knows how to get proper fish

Perkuuhommat venyivät jälleen pikkutunneille.

21.5.2011 – Lauantai – saksalaista olutta ja tuplatärppejä
Lauantai alkoi melko tuulisena ja olikin oikeastaan hyvä, että osallistuminen paikalliseen uistelukilpailuun jäi suunnitteluasteelle. No vakiopaikka mökin lähellä tarjosi sopivasti suojaa uistelulle. Kalaa tuli taas hyvin kaikille. Hauet olivat vähän pienempiä päivällä, mutta paistikokoisia ahvenia tuli mukavasti. Lauantaina vieheistä toimivat pienet, erityisesti ahvenelle ja Markuksen omatekoinen “Pentin uistimen alkuperäisvärikopio” eli PENA toimi erityisen hyvin. Muutenkin viikonlopun aikana ottivärit vaihtuivat tiuhaan, eikä mitään aivan pomminvarmaa ottikonetta voinut nimetä.

Markuksen tekemät vieheet toimivat läpi viikonpun.

“Kaiussa” näyttäisi olevan tavallista selkeämpi kuva – pari kuhaa ja ahvenparvi.

Lauantai otettiin muutenkin rennommin, kunnon ruokalepojen kera. Robert testasi nukkumista trampoliinilla odoteltaessa tuulen tyyntymistä illaksi. Osa porukasta poikkesi Reposaaressa kuulemassa uistelukisan tuloset ja tankkaamassa. Voittajalla oli 50kg haukea ja kisassa oli saatu yli kilon ahven – ei huonosti sielläkään.

Uusista kevätreissunkävijöistä Robert alkoi pääsemään uistelun kanssa tutuksi ja väsyttelikin loppupäivästä 5m:n vavalla jo aika jytkyjä. Mm. 3,9kg ja 4,9kg tuplatärpistä eivät tuottaneet saksalaiselle ongelmaa. Mikontalossa nautitaankin seuraavalla viikolla maukkaita haukiaterioita, siitä kaveri piti huolen. Päivä taittui perkuupuuhissa ja maistelemalla saksalaista kotitekoista olutta sekä YouTuben ihmeellisessä maailmassa.

Tapani and Robert – 3,9kg and 4,9kg pike from a double strike.

21.5.2011 – Sunnuntai – Ohkainen olo ja jäähdyttelyä
Lauantai oli osalla venähtänyt pikkaisen pitkäksi ja aamu lähti varsin nihkeästi käyntiin. No vesille kuitenkin päästiin ja kalaa tuli taas melko mukavasti. Hauki oli taas aluksi vähän pientä ja pakollinen verkkoonajokin piti käydä suorittamassa – kiitos loistavasti verkkonsa merkkaavien mökkiläisten. Tapani, Markus ja Robert kävivät Mikon ja Antti L:n kanssa taas isolla selällä, ja viittä kiloa päästiin muutaman kerran hätyyttelemään melko mukavasti. Antti M kuhaspesialistina pyysi taas pannukalaa kapeikosta, jonka suhteen muut olivat jo vähän luovuttaneet. Mökille palailtiin n. klo 14 nurkilla ja kotimatka alkoi neljän-viiden aikoihin.

Jossain 4-5kg.. ei jaksanut enää muistaa.

“Missäs se viehe luuraa..?”

Kaikenkaikkiaan jälleen onnistunut reissu. Pori ei pettänyt tälläkään kertaa. Kaikki saivat hyvin kaloja, ennätyksiä rikottiin ja unohtumattomia hetkiä koettiin. Talven iltoina kerholla rakennetut vieheet alkoivat kantaa tulosta ja kotiin jäi vietäväksi pakastimen täydeltä kalaa. Reissua kuvastaa hyvin se, että taaskaan ei jaksettu laskea kalojen tarkkaa lukumäärää, mutta Markus ja Tapani arvioivat saaneensa hieman vajaa 100 kalaa, ehkä n. 90 kpl (vai oliko tässä vain haukien lukumäärä?) Toki vetopäiviä heille kertyi yhteensä neljä, joten luku ei kaikkien kohdalla ole aivan vertailukelpoinen.

Payman met a small bird.

Paluu Poriin ei siis taaskaan ole kalan saamisesta kiinni. Riippuu pitkälti siitä, jaksaako suistomainen tehdasmaisema houkuttaa kovin montaa vuotta. No tuskin tämä viimeinen matka Pihlavanlahdelle oli…

Reissun tilastoa (saa korjata)
Kaloja: 150-250kpl (Vihreille tiedoksi; suurin osa C&R)
Isoin hauki: 6,7kg
Isoin kuha: 3,4kg
Isoin ahven: 570g
Muu iso: 1,17kg turpa (tai säyne).
Oho: Yli 10kg hauen karkuutus.
Ennätyksiä: Robert hauki 4,9kg, Antti J hauki 6,2kg, Mikko kuha 1,5kg.
Kunniamaininta: Muikun rakenteluilloissa tehdyt vieheet.

-Tapani Nurminen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.