Lohiniva 27.6.-3.7.2011

Keväällä 2011 selviteltiin mahdollisuutta lähteä jokikalaan Rovaniemen ja Kittilän alueelle, majoittuen vpj:n suvun omistamaan erämökkiin. Reissuun lähdettiin juhannuksen jälkeisenä maanantaina varhain auringon noustessa. Päivät venyivät kerta toisensa jälkeen pidemmälle ja pidemmälle aamuyöhön, sillä kesäisin napapiirin pohjoispuolella ei tule pimeä lainkaan.

Basecampissa mökillä kalat valmistettiin pääasiassa savustamalla ja paistamalla. Seuraavassa nautitaan Ahdin antimista.

Kalaa saatiin mukavasti ja savustuslaatikko täyttyikin joka ilta ääriään myöten.

Liikuimme alueella kahtena osastona, joista toinen kalasti rannaltakäsin uistimilla sekä perhoilla ja toinen veneestä. Uistelemalla tapahtumia oli alituisesti, eikä vapamiehellekään tullut tylsää missään vaiheessa. Välillä on tietenkin hyvä vaihtaa soutajaa ja keittää merellinen (miten niin merellinen???) kalapata.

Jos kala ei koko aikaa syönyt, saattoi myös ihailla Lapin viehättävää luontoa. Ounasjoki pikku koskineen ja kukkasineen tarjosi hienon ympäristön myös luontokuvaukseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voin myös suositella lämpimästi käyntiä Meltausjoella, ja erityisesti Unarinkönkäällä. Puitteet tulisteluun ja ruoan laittoon ovat hyvät. Taimenia Meltauksessa saatiin yhteensä 4, joista suurin oli 51cm ja 1,45kg.

Teksti ja kuvat: Antti Järvinen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.